Det har både sina fördelar och nackdelar att bli äldre. Fördelarna kan väl vara att man kanske blir visare med åren och inte gör om samma misstag två gånger. Nackdelarna kan ju vara att inte hälsan är som den tidigare varit. Man kanske inte orkar med lika mycket som man tidigare gjort och bli i behov av hjälp för att klara vissa saker.

Vi lever i ett land där vi har bra förutsättningar i livet. Både äldre och unga. Om ni har föräldrar som kommit upp i åldern så försök att hjälpa till så gott ni kan. Det kanske inte alltid är så att ni har möjlighet att regelbundet följa ut på promenader men då finns det hjälp att få med detta. Kontakta företaget Seniorglädje som kan anlitas för en så kallad väntjänst. Det kan vara promenadsällskap eller hjälp när det ska storhandlas. Detta är ett fantastiskt stöd i vardagen för den äldre och ger garanterat många härliga upplevelser.

Alla blir vi äldre och det gäller att vi ser till så att den generation som gått före oss får det så bra som de bara kan få det. Alla har vi olika förutsättningar och självklart så ska den äldre få klara sig själv så gott det går. Men kan man hjälpa till med att avlasta på vissa saker i vardagen så blir det så mycket enklare. Prata med er förälder om vad som skulle kunna underlätta deras vardag och ta sedan kontakt med Seniorglädje för att se vad de kan hjälpa till med.