Att bry sig om sig själv

Är du den som bryr dig om ditt utseende eller funderar du inte så mycket på det? Att bry sig om sig själv är inte detsamma som att vara egoistisk, skillnaden består i att tänka på sig själv och ta hand om sig själv och sin kropp. Att må bra är för många en förutsättning för att kunna gå ut överhuvudtaget.

För många så är träning ett sätt att må bra, och självfallet så vet de flesta att träning ökar på endorfiner, det gör att kroppen stärks och vi mår betydligt bättre när vi tränar. De flesta bryr sig nog inte om utseendet men visst är det roligt när man får en komplimang att man ser bra ut. Idag så finns det många sätt att få hjälp för att förändra sitt yttre för den som behöver hjälp på ett eller annat sätt.

Utåt sett så kan det se ut att vi mår bra, men vi homo sapiens är bra på att sätta upp en fasad utåt och vi kan se ut att må bra men inom oss så gnager det någonting. Den vanligast svaret på frågan hur vi mår är nog bra tack. Och när vi börjar fundera så kanske det inte är så bra ändå. Att prata ut med någon kan hjälpa mycket och det kanske gått så långt att man måste ta professionell hjälp för att komma vidare i livet.

Ge inte upp, gör allt som står i din makt att komma till en punkt i livet där du känner att du mår bra.