Att hitta tillbaka till sig själv

Det kan ibland vara svårt att hitta sig själv i allt brus som finns omkring oss, vissa har enklare att hitta tillbaka till sig själv medans andra får jobba hårdare. Att ha en god självkänsla är viktigt och att veta om vilket värde man har som människa.

Ibland så kan man inte klara detta på egen hand utan behöver hjälp för att komma vidare, om du är i behov av hjälp så kan vi rekommendera att du kontakta Nyinsikt och Charles Sandström som arbetar bland annat som samtalsterapeut och har erfarenhet av att hjälpa andra.

Att ha en god självkänsla kan vara saker som man fått uppleva som barn, värderingar och annat. Det är tyvärr inte alla föräldrar som lyckas ge sina barn en bra grund att stå på. Det kan vara erfarenheter i livet som gör att man har svårt att lita på andra och hur man ska vara mot andra.

Genom att rannsaka sig själv och komma underfund med hur man fungerar som människa så kanske man kan börja på att ändra sitt sätt att vara mot sig själv och mot andra. Det kan kräva en hel del arbete med sig själv för att hitta tillbaka till den man varit eller vill vara.

Ta vara på dina goda vänner och finns det vänner som inte ger dig samma energi som andra så kanske du ska överväga om det är dina vänner. Hitta meningsfull sysselsättning på din fritid som du känner att du mår bra av, roliga saker som du kanske gör ensam men även tillsammans med andra.

Att umgås med andra kan skapa bättre förutsättningar för dig som person. Försök att hitta på saker som ni kan göra tillsammans. Det behöver inte alls vara så avancerat utan det kan räcka att ni någon gång i veckan träffas för en kopp kaffe ute på något café. Ni kanske gillar att spela spel tillsammans så bjud hem någon eller några kamrater för att spela ett klassiskt bordsspel tillsammans.