Att äga ett eget gym är mångas dröm och hemmaträning har blivit allt mer populärt. Vissa kanske inte orkar sätta sig in i det eller tror att det är alldeles för kostsamt att bygga ett eget hemmagym. Detta behöver dock inte stämma. Kollar du med rätt leverantörer och har en bra förståelse för vad du vill uppnå med din träning så kan du få till ett väldigt bra och ekonomiskt hemmagym.

Din utrustning

Först och främst måste du veta var du ska placera ditt nya gym. Övervåningen kanske inte är så lämplig av förklarliga skäl och dubbelkolla om undervåningen är det. En källare med bra ventilation är optimalt, annars fungerar en friggebod med stabil grund eller ett garage. Tjocka gummiplattor är bra att lägga på golvet för att dämpa ljudet och minska skador på golvet. Du kan hitta den utrustning som behövs på gymkompaniet.

Vad du bör tänka på

Som tidigare nämndes är det viktigt att du innan du börjar bygga gymmet har förståelse för vad du vill få ut av träningen. Det är detta som bestämmer vad du ska införskaffa. Vill du satsa mer på kondition så borde du kolla runt efter motionsmaskiner. Vill du satsa mer på styrka så är det viktigare att du ser till att golvet håller. På internet hittar du de produkter som passar dig.