Hälsa är ett holistiskt begrepp som består av många faktorer. Något vi kanske inte tänker på i första hand är hur vi med våra kläder kan påverka hälsotillståndet i den ena eller andra riktningen. Det handlar till exempel om val av material och deras inverkan på till exempel hud och kroppstemperatur. Generellt sett är naturmaterial att föredra och de bör vara ekologiskt framställda för att garantera att de inte innehåller gifter.

Med fötterna på jorden

En kroppsdel som får utstå en hel del genom livet är våra fötter, inte minst när det gäller hur vi klär dem. Skorna är en av de viktigaste faktorerna i relation till hälsa och välbefinnande men ändå görs här ofta felaktiga val. Många bär skor i för liten storlek eller med bristande passform. Inte sällan har det att göra med en önskan om att se snygg ut, men även med brist på kunskap.

En lindring för svullna vader

Utöver våra vanliga kläder finns det ett antal specialplagg som kan vara bra att ha vid olika typer av behov, ett exempel på det senare är stöd- eller kompressionsstrumpor. Den mest kända användningen för dessa är antagligen under längre flygresor eller tågresor för att förebygga och lindra svullna fötter och ben. Stödstrumpor samt den liknande varianten löparstrumpor finns i flera olika kompressionsnivåer hos exempelvis den välsorterade onlinebutiken Strumpis.