Det är inte ovanligt att man har problem med sin hy och akne. Speciellt i tonåren så är det ett vanligt uppkommande problem. Men även som vuxen så kan man få problem med detta. Det går att göra något åt detta och förbättra förutsättningarna för din hy.

Om man tvättar ansiktet för ofta så finns det en risk för att huden blir för torr och i sig själv kommer att producera mer fett och aknen kommer som ett brev på posten. Det bästa är att använda sig av produkter avsedda för akne problem, det vill säga produkter som kontrollerar hudens talgproduktion och rengör men också återfuktar din hud. Du hittar det som du behöver online. efter du tvättat ditt ansikte så kan det vara bra att applicera någon form av gel med bakteriedödande effekt. Gelen sköljs av efter att den fått verka upp till fem minuter.

Andra anledningar till varför du får akne kan vara att du använder dig av peeling för ofta och för hårt. Försök att hålla dig till en och samma produkt. Se till att alltid använda dig av en fuktgivande dagkräm. Det gäller att använda dig av krämer som inte täpper till talgkörteln och som förvärrar din akne. Kläm aldrig en finne, även om det är frestande. Du kan i och med detta skada talgkörteln och förvärra det hela. Om du måste göra detta så sprita dina händer och även områden där aknen är. Se också till att den är ordentligt ”mogen”.