Vi är många som har ett stillasittande arbete och det gäller att rätta till hur vi sitter och få en bättre hållning. Idag så finns det hjälpmedel som kan få oss i en bättre position under tiden vi sitter och arbetar. Ta en titt hos stabilposture.se för mer information om de hjälpmedel som finns. Oavsett om du sitter hemma och arbetar eller på ett företag så är ergonomi viktigt att tänka på.

Förbättra kontorsmiljön

Att arbeta på kontor är påfrestande för kroppen även om det handlar om att vara stillasittande. Det kan bland annat påverka rygg och nacke och leda till arbetsskador. För att undvika det är det viktigt att ha en ergonomisk kontorsmiljö, vilket kan ge bättre arbetsställning till de anställda. Det finns både ergonomiska möbler och ergonomisk utrustning som du kan införskaffa till kontoret vilket är en god investering.

Investera i ergonomiska produkter till kontoret

På nätet kan du köpa alla möjliga produkter som är ergonomiska. Det finns allt från höj- och sänkbara bord till ergonomiska tangentbord. Genom att ha ergonomiska produkter minskar risken för bland annat musarm och gamnacke. Om du väljer ett skrivbord som kan höjas och sänkas finns det även möjlighet att stå upp när du arbetar, vilket är mycket bättre än att sitta då människokroppen inte är gjord för att sitta hela dagen.

Ergonomi är mycket viktigt

Ergonomi innebär att du arbetar och använder kroppen på ett sätt som minskar risken för belastningsskador och det handlar bland annat om att kunna byta arbetsställning. Arbetsställning och arbetsrörelser är mycket viktiga och kommer minska både sjukskrivningar och arbetsskador hos de anställda. Om du är företagsägare är det därmed klokt att investera i ergonomisk utrustning för att din personal ska må bra och kunna jobba längre.